Viser alle innlegg i Guide. WordPress Guider Generelt

10 essensielle tips for å forbedre SEO for finansielle sammenligningssider


Search Engine Optimization (SEO) er avgjørende for å forbedre synligheten til en finansiell sammenligningsside og tiltrekke seg potensielle kunder. I denne artikkelen skal vi gi deg ti gode tips for å forbedre SEO på slike sammenligningssider.

1. Velg nøkkelord med omhu

Nøkkelord er grunnleggende for å forbedre SEO. Det er viktig å velge nøkkelord med omhu som er relevante for finansiell sammenligning. Identifiser søkefraser som folk bruker for å finne sammenligningstjenester, og bruk disse nøkkelordene i innholdet ditt.

Imidlertid bør du unngå å overbelaste innholdet med nøkkelord, da dette kan føre til at nettstedet ditt rangeres lavere i søkeresultatene.

2. Skriv kvalitetsinnhold

Kvalitetsinnhold er viktig for å forbedre SEO. Søkemotorer liker innhold som er informativt, relevant og engasjerende. Skriv derfor innhold som gir verdi for leserne dine og unngå duplisert innhold. Bruk også overskrifter og avsnitt for å organisere innholdet og gjøre det lettere å lese.

3. Optimaliser bilder og videoer

Bilder og videoer kan forbedre brukeropplevelsen på en sammenligningsside. Imidlertid kan de også bremse ned nettstedets hastighet hvis de ikke er optimalisert. Bruk derfor riktige filformater og størrelser, og inkluder også alternative tekster (alt-tekster) for å beskrive bildene for søkemotorer.

4. Bygg interne lenker

Interne lenker er lenker som fører fra en side på nettstedet ditt til en annen. Dette hjelper søkemotorer med å navigere på nettstedet ditt og forstå strukturen og innholdet. Ved å bygge interne lenker, kan du også forbedre navigeringen for brukerne dine.

5. Få eksterne lenker

Eksterne lenker fra andre nettsteder til ditt eget nettsted, også kjent som tilbakekoblinger, kan øke autoriteten og rangeringen til nettstedet ditt. Få tilbakekoblinger fra autoritative nettsteder innen økonomi, finans og sammenligningstjenester for å forbedre SEO.

6. Bruk meta-titler og beskrivelser

Meta-titler og beskrivelser gir informasjon om innholdet på en side og vises i søkeresultatene. Bruk relevante nøkkelord og beskrivelser som oppfordrer brukerne til å klikke på nettstedet ditt.

Eksempel: Dersom du har en nettside som handler om kredittkort, kan du for eksempel bruke «kredittkort» som nøkkelord, og «få et gratis kredittkort» som en beskrivelse.

7. Sørg for at nettstedet ditt er mobilvennlig

Flere og flere mennesker bruker mobiltelefoner for å surfe på nettet. Derfor er det viktig at nettstedet ditt er mobilvennlig. Dette kan øke sjansene for at nettstedet ditt rangeres høyt i søkeresultatene og forbedre brukeropplevelsen for mobilbrukere. 

Et eksempel på en sammenligningstjeneste som er svært mobilvennlig er beste-kredittkort.no.

8. Optimaliser sidelasttid

Sidelasttid er tiden det tar for en side å laste innholdet sitt. En rask sidelasttid kan forbedre SEO og brukeropplevelsen, mens en treg sidelasttid kan føre til at brukerne forlater nettstedet ditt. Optimaliser bildene og videoene dine, bruk et pålitelig webhotell og minimer HTTP-forespørsler for å forbedre sidelasttiden. 

Test siden din her: https://pagespeed.web.dev/ 

9. Bruk sosiale medier

Sosiale medier kan hjelpe deg med å markedsføre innholdet ditt og tiltrekke seg trafikk til nettstedet ditt. Del innholdet ditt på sosiale medier og oppmuntre brukerne til å dele det videre. Dette kan øke merkevarebevisstheten og trafikken til nettstedet ditt.

10. Oppdater nettstedet ditt jevnlig

Søkemotorer foretrekker nettsteder som blir jevnlig oppdatert. Oppdater nettstedet ditt med nytt innhold og oppdateringer for å forbedre SEO og tiltrekke deg mer trafikk. Hold deg oppdatert på trender og endringer innen økonomi og finans for å gi verdi for leserne dine.

Hvordan skrive en artikkel


Mange sitter på skrivekunnskaper som er over gjennomsnittlig gode, men sliter allikevel med å produsere innhold til nettsidene side. Det å skrive en god artikkel er en kunst, men det er uansett noe som er lett å lære seg. Vi skal i denne guiden gi deg noen gode tips til hvordan du bør skrive en artikkel.

(mer…)

Fem tips til SEO for blogg og bloggere


Driver du egen blogg, der du ønsker å klatre i søkeresultatene? Da nytter det som regel ikke bare å skrive pent, men man bør tenke på ulike aspekter av SEO. I denne artikkelen skal vi se på hvordan bloggere kan få bedre SEO til bloggen sin, ved hjelp av syv enkle tips som du kan utføre i den daglige bloggingen. (mer…)

Slik gjør du en SEO-konkurranseanalyse


Dersom du har drevet med webutvikling en stund, så har du kanskje opplevd at du ikke lykkes med å rangere høyt i søkemotorene. En av årsakene kan være at du faktisk gjør SEO-jobben feil, men vanligvis er det ofte på grunn av at konkurransen om akkurat ditt søkeord er overdrevet stor. Derfor gjør man en SEO-konkurranseanalyse for å finne ut hvem man har å konkurrere mot. (mer…)

Hvordan få innhold til nettstedet ditt?


Å drive et nettsted kan være veldig morsomt, men også ganske så tidkrevende. For å tiltrekke deg nye besøkende, er du avhengig av å stadig kunne tilby nytt og oppdatert innhold. Men noen må jo produsere dette innholdet, og hvis du selv ikke kan gjøre det, hvordan skal du da få innhold til nettstedet ditt? Jo, du kjøper simpelthen SEO-artikler. (mer…)

Fem tips for søkevennlige artikler


Å skrive er en kunst – å skrive tekster som skal leses av datamaskiner er en annen kunst. Det å skrive tekster som skal leses både av maskiner og mennesker er kanskje den mest kompliserte kunsten av dem alle, ettersom mennesker og maskiner er ganske så forskjellige. Allikevel er det ingen umulighet, og du kan ved å følge disse fem tipsene komme langt på vei med å skrive SEO-vennlige artikler. (mer…)

Fire SEO-tips for lenkebygging


Å bygge lenker til og fra nettstedet er kanskje den mest utfordrende jobben med SEO, men også den som gir mest betydning og størst resultat. Som ved det meste her i livet så får man lite gratis, og slik er det heller ikke med lenker. Derimot er det faktisk slik at det som regel er gratislenkene som betyr mest når det kommer til lenkebygging. (mer…)

En innføring i lenker og lenkebygging i SEO


Når man snakker om SEO og det å rangere høyere hos søkemotorene, så er gjerne lenkebygging det mest sentrale. Og det er kanskje ikke så rart. Man kan sammenligne lenking på nettet som veier i den virkelig verden – det er de sørger for å skape et sammenkoblet nettverk. Du som webmaster for et nettsted kan dra nytte av disse veiene, ved å skape naturlige koblinger og sørge for at det finnes så mange veier som mulig inn til nettstedet ditt. (mer…)

Slik skriver du artikler for SEO


SEO blir stadig viktigere for å oppnå trafikk til nettstedet, og et av de enkleste grepene du kan gjøre er å produsere innhold som er tilpasset søkemotorer som Google og Bing. Riktignok er det viktig at innholdet også skal gi mening når et menneske leser det, slik at det kan være en utfordring å opprettholde en balanse som både menneske og maskin skal få noe ut av. Derfor har begrepet SEO-artikler oppstått, og vi skal i denne guiden forklare deg hvordan du selv kan skrive slike artikler. (mer…)