Ingen kan garantere deg førsteplass i Google


Det finnes mange SEO-eksperter der ute, og etter hvert som søkemotorene har blitt stadig viktigere for nettsiders inntektsgrunnlag, så dannes det nye firmaer som spesialiserer seg på SEO. For deg som webmaster kan det være vanskelig å vite hvem man skal stole på, og det er et stort marked der ute for «SEO-svindlere». Les videre for å se hva du bør være obs på når det gjelder kjøp av SEO.

SEO er nemlig et helt nytt yrke, og det er et noe spesielt yrke i den grad at det ikke finnes noen  fasit på hvordan man gjør det. Selv om man lyktes med ett nettsted, så er det ikke dermed sagt at man vil lykkes ved å bruke de samme metodene på neste nettsted.

Nettopp derfor har Google selv gått ut og sagt at ingen kan garantere deg førsteplassen i søkeresultatene hos Google. Derfor har søkegiganten selv kommet med noen tips til hva du bør tenke på før du kjøper SEO til nettstedet ditt.

Ingen kan garantere deg #1 i Google

Hvis du kommer over en «SEO-ekspert» som sier at han garanterer deg førsteplassen på ønsket søkeord, så er det bare å styre unna. Mange av disse sier at de bruker spesielle metoder for å sende inn nettstedet ditt til Google, men i praksis er det kun en måte å gjøre det på – og det kan du gjøre helt selv. Tro heller ikke på garantien utover dette, fordi ingen vet om SEO-jobben kommer til å gi resultater.

Styr unna selskaper som ikke forklarer hva de gjør

Googles egne eksperter er kritiske til SEO-eksperter som ikke vil fortelle hvordan de oppnår resultatene. En av grunnene til at de ikke vil si hvordan de gjør det, kan være at de utnytter bakdører og prøver å «jukse» deg til en høyere rangering. Det kan ende opp med at Google bannlyser nettstedet ditt, og sender deg helt til bunns i søkeresultatene.

Ting som bør sette i gang varsellampene:

Dersom du legger merke til følgende punkter når du kontakter noen for å gjøre SEO for deg, så bør varsellampene begynne å blinke:

  •  De eier en hel haug med domener
  •  Putter lenker til andre klienter på nettsidene dine
  •  Skiller ikke mellom betalte resultater og organiske resultater
  • Garanterer at du kommer til å rangere høyt på nøkkelordet
  • Garanterer at du vil rangere høyt på obskure, lange nøkkelord som ingen uansett kommer til å søke etter
  • Opererer med flere navn og falsk WHOIS-info
  • Får trafikk fra falske søkemotorer, spyware eller lignende
  • Har hatt domener som er fjernet fra Google, eller selv ikke er oppført hos søkemotoren

Når det er sagt, så finnes det mange dyktige SEO-folk der ute. Det gjelder bare å finne frem til dem! Derfor anbefaler vi at du bruker nettopp Google til den jobben, så kan du lese deg opp på andres erfaringer i markedet. Det finnes mange dyktige frilansere på Webforumet.no, som kan hjelpe deg for en rimelig pris.

googleseo

Kommentarer til dette

Nyeste innlegg fra SEOartikler:

10 essensielle tips for å forbedre SEO for finansielle sammenligningssider

Search Engine Optimization (SEO) er avgjørende for å forbedre synligheten til en finansiell sammenligningsside og […]

Hvordan skrive en artikkel

Mange sitter på skrivekunnskaper som er over gjennomsnittlig gode, men sliter allikevel med å produsere […]

Fem tips til SEO for blogg og bloggere

Driver du egen blogg, der du ønsker å klatre i søkeresultatene? Da nytter det som […]

Ingen kan garantere deg førsteplass i Google

Det finnes mange SEO-eksperter der ute, og etter hvert som søkemotorene har blitt stadig viktigere […]

Dette sier Google om SEO og søkemotoroptimalisering

Google er selve guden av alle søkemotorer, og de fleste vil lytte til hva giganten […]