Fem gode SEO-plugins for WordPress


WordPress er uten tvil verdens mest populære CMS for både bloggere og andre nettstedløsninger. Flere av de største nettsidene på nettet kjører WordPress som motor, og nettstedet du nå leser denne artikkelen på er intet unntak. En såpass stor og velutviklet plattform bør kanskje ha gode SEO-muligheter, tenker du? Og det er en helt rett konklusjon – men med ulike plugins/innstikk kan det allikevel bli bedre.

Som nevnt innledningsvis er WordPress bedre tilrettelagt for SEO enn dersom du velger å lage et nettsted fra bunn av. CMS-et optimaliserer lenker for deg og kommuniserer generelt bedre med søkemotorer som Google og Yahoo, men med et bar brukerproduserte innstikk vil du kunne oppnå maksimal effekt.Herunder vil vi anbefale fem innstikk som du bør ha på enhver WordPress-installasjon – liten som stor – og uavhengig av hva innholdet omhandler.

#1: WordPress SEO by Yoast

Dette innstikket burde nærmest ha vært en del av den grunnleggende WordPress-pakken. Det er det mest omfattende SEO-innstikket du finner, som forenkler jobben med alle innleggene dine. Dessuten er det svært enkelt å bruke, og lar deg tilpasse hver enkelt underside eller innlegg for tilretteleggelse opp mot Google.

Innstikket kan kombineres med flere andre, og er lastet ned over 10 millioner ganger. Det indikerer at dette er et innstikk som du absolutt bør ha på din WordPress-side dersom du har ambisjoner om å ranke høyt hos søkemotorene.

wp1

#2: All in One SEO Pack

Som navnet skulle tilsi, så er dette en SEO-plugin som gir deg absolutt alt du behøver. Den har noen av de samme funksjonene som den overnevnte pluginen, så det kan være lurt å bare benytte seg av en. Dette innstikket er perfekt for deg som ikke har lyst til å jobbe for mye med SEO, men allikevel ønsker å rangere høyt. Innstikket gjør nemlig mye av jobben for deg, slik at det skjer automatisk for hvert enkelt innlegg du produserer.

Dessuten fungerer All in One SEO Pack utmerket med andre innstikk, som diverse plugins for nettbutikker. Over 14 millioner har lastet ned denne, og den har svært høy rangering blant WordPress-utviklerne.

wp2

#3: Google Sitemap

Google er alle webmasteres aller beste venn, og en ekstremt viktig kilde for trafikk. Derfor er det viktig at WordPress-nettstedet ditt samarbeider med Google, noe du kan få til ved å bruke et innstikk som Google Sitemap. Det produserer rett og slett et sidekart av nettstedet ditt, som gjør det enklere for søkemotoren å innhente alle relevante linker på nettstedet. Det kan være med på å gjøre at du rangerer høyere i søkeresultatene, samtidig som det i alle fall sørger for at Google indekserer alle undersidene dine.

Over 550 000 utviklere har lastet ned Google Sitemap for bruk til WordPress. Det har en snittrating på hele 4.9 av 5 mulige, noe som indikerer at nærmest alle som har brukt innstikket er fornøyde med det.

wp3

#4: SEO Friendly Images

Når det kommer til søkemotoroptimalisering og SEO, så er mange mest opptatt av det tekstlige innholdet på nettsidene sine. Det man ikke tenker på er bildene – og med innstikket SEO Friendly Images slipper man å gjøre det. Det innstikket gjør er simpelthen å legge til relevante nøkkelord og tags til bildene du bruker, slik at de også blir tilgjengelig i Google-søk. Visste du at hele 10-15% av søketrafikken på Google er i form av bilder – og at du derfor sannsynligvis vil være synlig her og?

Også denne pluginen er populær blant utviklere av WordPress-sider. Hele 1,2 millioner har lastet den ned, og den har fått en snittvurdering på solide 4 av 5 mulige.

wp4

#5: Use Google Libraries

Med SEO tenker mange umiddelbart på lenkebygging, relevant innhold og SEO-artikler. Det som derimot ikke alltid havner i fokus, er hastigheten på nettstedet. Men det bør absolutt være en av dine førsteprioriteter ved utviklingen av et WordPress-hastighet – for Google kan straffe deg i søkeresultatene dersom det tar lang tid å laste siden! Med innstikket Use Google Libraries laster du automatisk inn en del scripter som jQuery og lignende, noe som sparer klienten for mye tid.

Drøyt 300 000 har lastet ned innstikket, og rangert det til 4.7 av 5 mulige. Det er ingen tvil om at dette er et innstikk du bør ha med deg på veien.

Har du tips til SEO-plugins for WordPress?

Dette er kun et fåtall av de innstikkene som finnes. Et søk hos WordPress.org gir deg langt flere resultater, men vi har altså oppsummert med fem vi mener ethvert WordPress-nettsted bør ha. Allikevel ønsker vi dine erfaringer – sleng gjerne inn en kommentar med lenke til en plugin du mener har gjort susen for å klatre høyere i søkeresultatene.

Kommentarer til dette

Nyeste innlegg fra SEOartikler:

10 essensielle tips for å forbedre SEO for finansielle sammenligningssider

Search Engine Optimization (SEO) er avgjørende for å forbedre synligheten til en finansiell sammenligningsside og […]

Hvordan skrive en artikkel

Mange sitter på skrivekunnskaper som er over gjennomsnittlig gode, men sliter allikevel med å produsere […]

Fem tips til SEO for blogg og bloggere

Driver du egen blogg, der du ønsker å klatre i søkeresultatene? Da nytter det som […]

Ingen kan garantere deg førsteplass i Google

Det finnes mange SEO-eksperter der ute, og etter hvert som søkemotorene har blitt stadig viktigere […]

Dette sier Google om SEO og søkemotoroptimalisering

Google er selve guden av alle søkemotorer, og de fleste vil lytte til hva giganten […]