Hvordan skrive en artikkel


Mange sitter på skrivekunnskaper som er over gjennomsnittlig gode, men sliter allikevel med å produsere innhold til nettsidene side. Det å skrive en god artikkel er en kunst, men det er uansett noe som er lett å lære seg. Vi skal i denne guiden gi deg noen gode tips til hvordan du bør skrive en artikkel.

Det viktigste med en artikkel, er at stoffet er interessant for leseren. Har man ikke noe å skrive om, så bør man heller droppe å lage artikkelen. Det finnes nok av duplisert innhold på nettet fra før av. Finn deg gjerne et par nøkkelord som du vil bygge artikkelen opp rundt, slik at det blir lettere både for leser og søkemotor å forstå hva den egentlig handler om.

Videre så er det et par generelle tips som gjelder når man skal skrive en artikkel. For eksempel er tittelen meget utslagsgivende, og man kan i mange tilfeller tenke «selgende» slik en avis ville ha gjort det. Tittelen kombinert med innledningen er det som avgjør om en leser kommer til å fortsette å lese saken.

Tittelen på artikkelen

Erfarne journalister er ekstremt flinke til å vite hvilke titler som selger og hvilke som ikke gjør det. Mange irriterer seg dog over at saken ikke reflekterer det som tittelen sier, noe man bør unngå. En kort og presis tittel – gjerne med en kreativ vri – som forteller hva saken handler om, er den beste.

Innledningen på artikkelen

Når du skal skrive en artikkel, så begynner man som regel med innledningen – men man kan like gjerne fullføre den til slutt. Dette fordi innledningen skal være et slags sammendrag av hva artikkelen omhandler, og er ment for å fange interessen tidlig i lesningen. Derfor kan det være lurt å gjøre den ferdig når du har skrevet hele artikkelen, slik at du er sikker på at du klarer å hinte til den mest vesentlige informasjonen i resten av teksten. Kun på denne måten klarer du å «lokke» leseren til å fortsette lesningen.

Hoveddelen

De fleste har nok en formening om hva en artikkel bør inneholde, men det kan uansett være vanskelig å skrive en artikkel. Først og fremst er det viktig å være klar over at det er saken som skal ha fokuset – ikke din mening. Da er det plutselig ikke en artikkel lengre, men en kommentar. Med andre ord bør man utelate egne meninger, og heller henvise med sitater til eksperter eller andre som har uttalt seg om saken.

Artikler har vanligvis en saklig og objektiv tone, der den konkrete informasjonen kommer frem på en ryddig måte. Ikke vær overambisiøs med adjektiver og synonymer, men skriv med et språk du behersker. En enkel huskeregel for å skrive en artikkel er de fire H-ene (hvor, hva, hvem og hvorfor). Får man med informasjon om dette, så har man i grunn skrevet en bra artikkel. Du skal naturligvis ikke bruke disse ordene aktivt i artikkelen. I motsetning til hvordan man skriver en novelle så må artiklen være informativ der novellen er poetisk.

Oppsummering

En artikkel vil som regel oppsummeres, uten at man nødvendigvis må avslutte den med et eget avsnitt som kalles «oppsummering» eller «konklusjon» – dette avhenger av tekstens øvrige oppsett. Men man vil som regel komme med en eller annen form for konklusjon der man sammenligner de utsagn eller meninger som har blitt gitt, fortsatt uten å blande inn ens personlige meninger.

Kommentarer til dette

Nyeste innlegg fra SEOartikler:

10 essensielle tips for å forbedre SEO for finansielle sammenligningssider

Search Engine Optimization (SEO) er avgjørende for å forbedre synligheten til en finansiell sammenligningsside og […]

Hvordan skrive en artikkel

Mange sitter på skrivekunnskaper som er over gjennomsnittlig gode, men sliter allikevel med å produsere […]

Fem tips til SEO for blogg og bloggere

Driver du egen blogg, der du ønsker å klatre i søkeresultatene? Da nytter det som […]

Ingen kan garantere deg førsteplass i Google

Det finnes mange SEO-eksperter der ute, og etter hvert som søkemotorene har blitt stadig viktigere […]

Dette sier Google om SEO og søkemotoroptimalisering

Google er selve guden av alle søkemotorer, og de fleste vil lytte til hva giganten […]