Fem tips til SEO for blogg og bloggere


Driver du egen blogg, der du ønsker å klatre i søkeresultatene? Da nytter det som regel ikke bare å skrive pent, men man bør tenke på ulike aspekter av SEO. I denne artikkelen skal vi se på hvordan bloggere kan få bedre SEO til bloggen sin, ved hjelp av syv enkle tips som du kan utføre i den daglige bloggingen.

SEO blir stadig en viktigere del av internettbransjen. Vet du ikke hva det handler om enda, så anbefaler vi at du leser artiklene på nettstedet vårt. De færreste bloggere vet hva som må til for å klatre i søkeresultatene, så her skal vi rett og slett komme med fem gode tips.

Bygge lenker internt

Hvor ofte lenker du til andre innlegg på bloggen din når du skriver? Ifølge Google selv, så er det å lenke mellom gammelt og nytt innhold en sentral del av god SEO. Men innholdet bør være relevant. Skriver du stadig om samme tema, så vil det være meget viktig å legge inn naturlige lenker i den nye teksten din, der du henviser til eldre innlegg.

En enkel måte å finne relevante innlegg på, er å gjøre et Google-søk. Skriver du ofte om ferrari på bloggen din, så søker du simpelthen etter «ferrari site:dinblogg.no» i Google.

Legge til bloggen i Webmaster Tools

Google har sine egne verktøy for webmastere, som kalles Webmaster Tools. Dette er et verktøy som også kan være nyttig for bloggen din. Her får man også en del tips til SEO, men det beste er at man får direkte påpekninger på hva som bør endres på nettstedet ditt. For eksempel så vil Google fortelle deg om eventuelle HTML-feil som er avgjørende for din plassering hos søkemotorene, eller for sikkerheten på bloggen din.

Skriv innlegg mot nøkkelord

Hvis du vil at besøkende skal finne bloggen din når de søker på spesifikke søkeord, så bør du jevnlig skrive innlegg der dette søkeordet går igjen. For eksempel «spill og film», hvis det er temaet på bloggen din. Relevante nøkkelord er en sentral del av SEO, og du kan også markere innleggene med tags for å gjøre det enklere for besøkende å finne frem.

Skriv lange tekster

Innlegg der du legger ut et par bilder av dagens antrekk og hva du har spist i dag er sikkert interessant for mange av leserne dine, men for Google vil dette neppe være mat for å klatre på rangstigen. SEO handler mye om tekst, og derfor vil lange og informative tekster være nyttige. Kanskje kan du skrive tekster som er lengre enn 1000 ord, og du vil sannsynligvis bli belønnet for det.

Vi mener altså ikke at hvert innlegg skal være såpass langt, men jevnlig publisering vil være bra for din SEO på bloggen.

Åpne for gjesteblogging

Vårt siste tips er at du bør la andre poste på bloggen din, som gjester. Få de til å skrive relevant innhold i forhold til bloggen din, imot at de får en lenke til nettstedet sitt i retur. Svært mange vil gå med på dette, og det er en fin måte å skaffe seg ekstra innhold på uten at man selv må løfte en finger. Kanskje kan du også gjesteblogge på den andre bloggen, og dere får begge en SEO-fordel av hverandres hjelp.

Les neste innlegg:

Kommentarer til dette

Nyeste innlegg fra SEOartikler:

10 essensielle tips for å forbedre SEO for finansielle sammenligningssider

Search Engine Optimization (SEO) er avgjørende for å forbedre synligheten til en finansiell sammenligningsside og […]

Hvordan skrive en artikkel

Mange sitter på skrivekunnskaper som er over gjennomsnittlig gode, men sliter allikevel med å produsere […]

Fem tips til SEO for blogg og bloggere

Driver du egen blogg, der du ønsker å klatre i søkeresultatene? Da nytter det som […]

Ingen kan garantere deg førsteplass i Google

Det finnes mange SEO-eksperter der ute, og etter hvert som søkemotorene har blitt stadig viktigere […]

Dette sier Google om SEO og søkemotoroptimalisering

Google er selve guden av alle søkemotorer, og de fleste vil lytte til hva giganten […]