Slik gjør du en SEO-konkurranseanalyse

Dersom du har drevet med webutvikling en stund, så har du kanskje opplevd at du ikke lykkes med å rangere høyt i søkemotorene. En av årsakene kan være at du faktisk gjør SEO-jobben feil, men vanligvis er det ofte på grunn av at konkurransen om akkurat ditt søkeord er overdrevet stor. Derfor gjør man en SEO-konkurranseanalyse for å finne ut hvem man har å konkurrere mot. (mer…)

Unngå straff fra Google på annonselenker

Google er veldig klare i sin tale hva de synes om det å betale for lenker. Det er for øvrig ikke bare Google som utøver denne praksisen, men også Yahoo og Bing kan straffe nettstedet ditt dersom de oppdager at du har lenker på nettstedet ditt som er betalte. I mange tilfeller kan det være vanskelig å oppdage, men typiske affiliate-lenker og annonselenker er ganske tydelige. Derfor gjelder det å markere de slik at man ikke straffes for juks med SEO. (mer…)

Fem gode SEO-plugins for WordPress

WordPress er uten tvil verdens mest populære CMS for både bloggere og andre nettstedløsninger. Flere av de største nettsidene på nettet kjører WordPress som motor, og nettstedet du nå leser denne artikkelen på er intet unntak. En såpass stor og velutviklet plattform bør kanskje ha gode SEO-muligheter, tenker du? Og det er en helt rett konklusjon – men med ulike plugins/innstikk kan det allikevel bli bedre. (mer…)