Unngå straff fra Google på annonselenker

Google er veldig klare i sin tale hva de synes om det å betale for lenker. Det er for øvrig ikke bare Google som utøver denne praksisen, men også Yahoo og Bing kan straffe nettstedet ditt dersom de oppdager at du har lenker på nettstedet ditt som er betalte. I mange tilfeller kan det være vanskelig å oppdage, men typiske affiliate-lenker og annonselenker er ganske tydelige. Derfor gjelder det å markere de slik at man ikke straffes for juks med SEO. (mer…)

Fire SEO-tips for lenkebygging

Å bygge lenker til og fra nettstedet er kanskje den mest utfordrende jobben med SEO, men også den som gir mest betydning og størst resultat. Som ved det meste her i livet så får man lite gratis, og slik er det heller ikke med lenker. Derimot er det faktisk slik at det som regel er gratislenkene som betyr mest når det kommer til lenkebygging. (mer…)

Du kan bli straffet for å kjøpe lenker

Det er som regel de rike som sitter med makten. Med penger kan det meste kjøpes, og har man nok penger så finnes det sjeldent noen nisje man ikke kan gjøre det bra i. Det samme gjelder for nettsider, der man med nok penger kan kjøpe seg en høyere plassering i Google. Det er naturligvis ikke snakk om å betale søkemotoren direkte, men å kjøpe lenker hos andre nettsteder for å gi din egen nettside en boost i søkeresultatene. Men er det egentlig så lurt? (mer…)

En innføring i lenker og lenkebygging i SEO

Når man snakker om SEO og det å rangere høyere hos søkemotorene, så er gjerne lenkebygging det mest sentrale. Og det er kanskje ikke så rart. Man kan sammenligne lenking på nettet som veier i den virkelig verden – det er de sørger for å skape et sammenkoblet nettverk. Du som webmaster for et nettsted kan dra nytte av disse veiene, ved å skape naturlige koblinger og sørge for at det finnes så mange veier som mulig inn til nettstedet ditt. (mer…)