Du kan bli straffet for å kjøpe lenker


Det er som regel de rike som sitter med makten. Med penger kan det meste kjøpes, og har man nok penger så finnes det sjeldent noen nisje man ikke kan gjøre det bra i. Det samme gjelder for nettsider, der man med nok penger kan kjøpe seg en høyere plassering i Google. Det er naturligvis ikke snakk om å betale søkemotoren direkte, men å kjøpe lenker hos andre nettsteder for å gi din egen nettside en boost i søkeresultatene. Men er det egentlig så lurt?

Problemstillingen er fortsatt like aktuell den dag i dag som den har vært siden tidenes morgen – skal det være tillatt å kjøpe lenker? Både Google og Bing har gitt sitt svar på hva de mener om den saken, og det svaret er nei. De forsøker nemlig hver eneste dag å straffe nettsider som de mener har kjøpt lenker, ved å sende dem nedover på søkeresultatene.

Med andre ord er søkemotorene ikke veldig glade i at du kjøper lenker. Men hva kan de gjøre for å avsløre det?

Det er nok det største problemet, for både Google og Bing. De har svært avanserte algoritmer, men hvis man kjøper lenker og bygger de på riktig måte, så er det ingenting søkemotoren kan gjøre for å avsløre det som en betalt lenke. Allikevel bruker søkemotorene stadig mer tid og ressurser på å avsløre lenkenettverk, slik at ditt nettsted kan straffes dersom du benytter deg av en slik.

Hvordan straffes man?

Hvis du kjøper lenker fra andre nordmenn som driver seriøse sider uten et hav av lenker – eller som er involvert i et lenkenettverk – så er sannsynligheten svært liten for at du straffes. Det er heller ikke ulovlig å kjøpe lenker. Derimot kan du ta den moralske debatten, og spørre deg selv om du synes det er riktig at du skal rangere høyere på enkelte søkeord fremfor andre sider, bare fordi du har råd til det?

Så lenge du unngår store aktører som selger flere tusentalls av lenker i store nettverk, så vil du sannsynligvis aldri bli straffet for det. Det er heller ikke slik at Google kan straffe nettstedet ditt for at du har fått en innlenke fra et useriøst nettsted. Da vil heller den aktuelle lenken markeres som «ugyldig», og ikke ha noen betydning for nettstedet ditt verken opp eller ned.

Google har for øvrig en forklaring til hvordan du kan markere annonselenker eller solgte tekstlenker, som du kan lese her.

Kommentarer til dette

Nyeste innlegg fra SEOartikler:

10 essensielle tips for å forbedre SEO for finansielle sammenligningssider

Search Engine Optimization (SEO) er avgjørende for å forbedre synligheten til en finansiell sammenligningsside og […]

Hvordan skrive en artikkel

Mange sitter på skrivekunnskaper som er over gjennomsnittlig gode, men sliter allikevel med å produsere […]

Fem tips til SEO for blogg og bloggere

Driver du egen blogg, der du ønsker å klatre i søkeresultatene? Da nytter det som […]

Ingen kan garantere deg førsteplass i Google

Det finnes mange SEO-eksperter der ute, og etter hvert som søkemotorene har blitt stadig viktigere […]

Dette sier Google om SEO og søkemotoroptimalisering

Google er selve guden av alle søkemotorer, og de fleste vil lytte til hva giganten […]