Hvordan fungerer søkemotorene?

En søkemotor har primært en oppgave – å gjøre det stoffet som er på nett tilgjengelig for Internett-brukeren. Dessuten ønsker man å se det beste og mest relevante innholdet, så det må indekseres. Det er en svært omfattende oppgave å skanne igjennom alt innhold på internett for å så sortere det for menneskelig bruk, så derfor er det svært interessant å se nærmere på hvordan søkemotorene fungerer. (mer…)

Blir oversatte tekster sett på som duplikat?

Det er en omfattende jobb å produsere innhold til nettstedet sitt, spesielt dersom det skal være unikt. Det enkleste i mange tilfeller er å finne det noen andre har skrevet om temaet tidligere, men da bør det helst være på et annet språk slik at søkemotorene ikke anser innholdet som duplikat og kopiering. Da kommer problemstillingen som mange SEO-folk spør seg – vil søkemotorene anse oversatte tekster som duplikatinnhold? (mer…)

Du kan bli straffet for å kjøpe lenker

Det er som regel de rike som sitter med makten. Med penger kan det meste kjøpes, og har man nok penger så finnes det sjeldent noen nisje man ikke kan gjøre det bra i. Det samme gjelder for nettsider, der man med nok penger kan kjøpe seg en høyere plassering i Google. Det er naturligvis ikke snakk om å betale søkemotoren direkte, men å kjøpe lenker hos andre nettsteder for å gi din egen nettside en boost i søkeresultatene. Men er det egentlig så lurt? (mer…)