10 enkle tips for god SEO


Driver du ikke med SEO, så behøver du heller ikke drive med nettsider. Så enkelt vil det kunne sies – i alle fall for de fleste. Trafikken fra søkemotorene blir viktigere for hver dag som går, og for mange er det den eneste inntektskilden. Derfor vil god SEO være ekstremt viktig for å lykkes på nettet, og vi skal se nærmere på noen enkle tips i denne artikkelen.

For grundigere innføringer i hva som er god SEO, anbefaler vi at du leser flere av våre artikler på nettstedet. Disse tipsene er veldig grunnleggende og gir mer en forståelse for hva søkemotoroptimalisering egentlig dreier seg om i overflaten.

  1. Ingen SEO – ingen besøkende. Hvis du ikke optimaliserer nettstedet ditt for søkemotorene, så kan de ikke finne den, rangere den eller plassere den på relevante nøkkelord, slik at besøkende faktisk finner det de leter etter.
  2. ONog OFF-site-SEO. Du må drive med SEO både på nettstedet ditt, samtidig som du må ut på nettet og hente hjelp hos andre.
  3. Sjekk konkurransen. Finn ut hvordan konkurransen er på nøkkelordene du vil rangere på. Gjør en skikkelig analyse og finn ut hvordan det vil kreve å komme dit.
  4. Resultatene kommer ikke umiddelbart. Smør deg selv med tålmodighet, for det kan ta tid før du rangerer noe høyere i søkemotorene. Det kan være snakk om måneder.
  5. Aldri anse deg som ferdig. Det er kanskje den mest gylne regelen. SEO er et arbeid som må praktiseres under hele nettstedets levetid, så du bør alltid fortsette med tilpassingen og utviklingen.
  6. Følg med på utviklingen. Dessuten forandrer søkemotorene fokus, algoritmer og tilsvarende flere ganger på få år, slik at det gjelder å følge de siste trendene for å holde på plasseringen i Google.
  7. Følg med på hva Google sier. Google er definitivt den største søkemotoren, og det gjelder å følge med på hva de sier og forteller.
  8. Benytt deg av Googleverktøyene. Sett opp nettstedet ditt med Google Analytics, Webmaster Tools og lag en Google+-side for nettstedet ditt. Det kommer garantert til å lønne seg.
  9. Betalte annonser i tillegg. God SEO er naturligvis det mest attraktive, ettersom det er snakk om gratis besøkende. Men det å benytte seg av betalte lenker hos for eksempel Google, kan være en sikrere måte å få besøk på det aktuelle nøkkelordet.
  10. Ikke ha duplisert innhold! Pass på at innholdet ditt kun finnes ett sted på siden din, og ikke på andre nettsteder. Unikt innhold er et must for å drive med god SEO.
Les forrige innlegg:

Kommentarer til dette

Nyeste innlegg fra SEOartikler:

10 essensielle tips for å forbedre SEO for finansielle sammenligningssider

Search Engine Optimization (SEO) er avgjørende for å forbedre synligheten til en finansiell sammenligningsside og […]

Hvordan skrive en artikkel

Mange sitter på skrivekunnskaper som er over gjennomsnittlig gode, men sliter allikevel med å produsere […]

Fem tips til SEO for blogg og bloggere

Driver du egen blogg, der du ønsker å klatre i søkeresultatene? Da nytter det som […]

Ingen kan garantere deg førsteplass i Google

Det finnes mange SEO-eksperter der ute, og etter hvert som søkemotorene har blitt stadig viktigere […]

Dette sier Google om SEO og søkemotoroptimalisering

Google er selve guden av alle søkemotorer, og de fleste vil lytte til hva giganten […]