Hva er PageRank?


PageRank er en algoritme som Google benytter for å rangere nettsteder, og igjen plassere dem i søkeresultatene. Det er rett og slett snakk om å rangere nettstedene etter viktighet, slik at du som bruker søkemotoren enklere kan finne frem til de mest anerkjente og viktigste sidene på nettet. Det er også verdt å merke seg at PageRank langt fra er den eneste metoden Google bruker for å sortere søkene.

Dog er PageRank den første algoritmen som ble benyttet, og den mest kjente. Det er dog sådd tvil om hvorvidt denne rangeringen fortsatt har en betydning i dag, men Google fortsetter å rangere nye nettsteder, og man må derfor tro at den fortsatt er gjeldende for hvor nettstedet ditt havner i søkeresultatene.

Kan man ved å bedrive SEO forbedre sin egen PageRank? På en måte, ja. PageRank er utelukkende basert på hvor mange som lenker til nettstedet ditt, og deretter blir viktigheten satt. Vi kan se på et par eksempler fra fem store nettsteder med ulik PageRank fra Google.

Som du ser, er det kun Twitter som har maksimal PageRank, mens Google selv en gang ikke har det. Det finnes mange nettsteder der du gratis kan sjekke PageRank til samtlige nettsteder på weben. Vi anbefaler å bruke PRChecker.info.

Flere faktorer i spill

Det er ikke bare antall lenker som spiller en rolle – autoritet har også en viktig rolle. Myndighetsdomener som .gov vil kunne øke rangeringen til et nettsted alene, samtidig som andre domeneendelser også vil kunne bidra til ulik rangering. Husk at det ikke er noen manuell måte å sette PageRank på, men alt skjer automatisk via systemene til Google.

Det finnes mange andre algoritmer som tilsvarer PageRank, som også trolig vil erstatte den i fremtiden. Dette på grunn av at det er flere måter å manipulere rangeringen på, ved hjelp av kunstige linker og lignende.

Les neste innlegg:

Kommentarer til dette

Nyeste innlegg fra SEOartikler:

10 essensielle tips for å forbedre SEO for finansielle sammenligningssider

Search Engine Optimization (SEO) er avgjørende for å forbedre synligheten til en finansiell sammenligningsside og […]

Hvordan skrive en artikkel

Mange sitter på skrivekunnskaper som er over gjennomsnittlig gode, men sliter allikevel med å produsere […]

Fem tips til SEO for blogg og bloggere

Driver du egen blogg, der du ønsker å klatre i søkeresultatene? Da nytter det som […]

Ingen kan garantere deg førsteplass i Google

Det finnes mange SEO-eksperter der ute, og etter hvert som søkemotorene har blitt stadig viktigere […]

Dette sier Google om SEO og søkemotoroptimalisering

Google er selve guden av alle søkemotorer, og de fleste vil lytte til hva giganten […]